Ansiktskräm för män – bästa tipsen

Att hitta rätt produkt för just din hudtyp är inte alltid det lättaste. Här går vi igenom hur du kan ta reda på vilken hudtyp du har och vilka produkter som kan passa just din hud för att få en så fin och jämn hud som möjligt.

Varför ska man använda ansiktskräm?

Genom att använda en ansiktskräm så återfuktar du huden och skapar en skyddande barriär. Den hjälper också till att kapsla in produkter i din hudvårdsrutin som appliceras innan ansiktskrämen. Är du nybörjare kan det vara bra att använda produkter som har återfuktande egenskaper, exempelvis hyaluronsyra och karbamid.

Vad har jag för hudtyp?

För att hitta rätt ansiktskräm för män är det viktigt att du vet vilken hudtyp du har. För att få reda på det kan du antingen gå till en hudterapeut som hjälper dig. Du kan också göra ett enkelt test. Börja med att tvätta rent huden utan att tillföra någon extra fukt. Hur ser huden ut efter en timme? Din hud kommer att bete sig på olika vis beroende på vilken hudtyp du har.

  • Torr hudtyp: Har du torr hy kommer din hud att kännas torr. Den kan klia och kännas sträv.
  • Fet hudtyp: Om huden istället är glansig och blank har du troligtvis fet hud.
  • Kombinerad hudtyp: Huden upplevs fet på vissa partier som exempelvis på t-zonen, alltså pannan, näsan och hakan. Resterande hud brukar vara normal.
  • Normal hudtyp: En normal hudtyp är i balans vilket gör att man vanligtvis inte märker av om man hoppar över ansiktskrämen någon gång.

När ska man använda ansiktskräm?

Använd ansiktskräm både morgon och kväll. Applicera krämen efter att du rakat dig om du gör det, annars efter att du rengjort huden. Många använder djuprengörande produkter innan och då är det rengöring, exfoliering och toner som först används. Applicera sedan ett serum som du låter verka i minst 30 sekunder. Ett serum består av mindre molekyler som tränger in i huden med en hög koncentration av aktiva ingredienser. Det hjälper till att öka hudens kollagen och håller vätskenivåerna i balans. Ett serum är ett bra verktyg att bearbeta specifika hudproblem som rynkor, rosacea och pigmentförändringar. Avsluta sedan med ansiktskrämen som kapslar in och skyddar serumet så att det kan få arbeta på bästa sätt.

Vad är skillnaden mellan dagkräm och nattkräm?

En vanligt förekommande fråga när det kommer till ansiktskräm för män är vad skillnaden mellan dagkräm och nattkräm är. Dagkrämen brukar i regel vara tunnare än nattkräm. En nattkräm hjälper till att återställa och reparera huden efter dagens påfrestningar. Den innehåller fler aktiva ingredienser som verkar mer djupgående än dagkräm.

Vilken ansiktskräm ska man välja?

När du tagit reda på vilken ansiktstyp du har är det enklare att komma fram till vilka produkter som passar just din hud och det finns hudvårdsserier i alla prisklasser. Vi gillar Paulas choice serie PC4MEN. För en mindre plånbok rekommenderas L300 som är en hudvårdsserie speciellt anpassad för män med aktiva fuktbevarande ämnen.

Ansiktskräm man bäst i test

PC4MEN Nighttime Repair är vår favorit när det kommer till hudvård för män. Det är en nattcreme speciellt utvecklad för män som är full av antioxidanter. Krämen är lätt men samtidigt återfuktande berikad med retinol som motarbetar rynkor och pigmenteringar. Den är parfymfri och fri från färgämnen.

Läs också:

Spara pengar- en enkel guide

Leave a Comment